Ізраїль хоче відсудити у Volkswagen 135 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль хоче відсудити у Volkswagen 135 млн євро

Фондовий ринок
479
Коли всі вже почали забувати про дизельгейт, Volkswagen AG, Audi AG і ізраїльський дистриб’ютор Champion Motors отримали судовий позов за нібито шахрайство і недбалість, пов’язані з махінаціями з вихлопними газами.
Уряд Ізраїлю подав до Окружного суду Тель-Авіва позов, стверджуючи, що між 2008 і 2016 роками VW, Audi та Champion Motors імпортували в країну приблизно 12 000 транспортних засобів з двигуном типу EA189, оснащеним програмним забезпеченням, яке спотворює реальні показники дизельних викидів.
У позові стверджується, що Volkswagen і пов’язані з ним компанії використовували фальсифіковані дані програмного забезпечення, щоб ввести в оману ізраїльські органи влади і обдурити їх, стверджуючи, що транспортні засоби відповідають екологічним нормам країни. Calcalist Tech додає, що транспортні засоби не були б затверджені для місцевого продажу, якби були надані точні дані про викиди.
У позові додається, що експлуатація транспортних засобів, оснащених двигуном EA189, призвела до забруднення атмосфери 3881 тонною газів діоксиду азоту.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас