Нацбанк зробив заяву про політичний тиск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк зробив заяву про політичний тиск

Казна та Політика
2305
Команда Нацбанку звернулась до української спільноти та, зокрема, до нардепів з вимогою припинити політичний тиск на регулятор.
Таку заяву НБУ опублікував на своїй сторінці у FACEBOOK.
Працівники центробанку різних щаблів та спеціалізацій — від директорів департаментів до менеджерів та спеціалістів — звернулися до громадськості, експертної та бізнес-спільноти, медіа, вищих органів влади та міжнародних організацій із заявою.
“Ми вважаємо неприпустимим здійснення політичного тиску на центральний банк України у правовій та цивілізованій державі. Час називати речі своїми іменами. Регулярні інформаційні атаки, публічні образи та поливання брудом у публічній площині, погрози, замовні мітинги під стінами Національного банку та блокування будинків його працівників – це не “заклик до фахової дискусії”. Це цькування та шантаж. Це має припинитися”, – йдеться у заяві.
Працівники центробанку очікують також “реакції на неетичну поведінку деяких народних депутатів, які прийшли у ВР захищати інтереси не народу України, а окремих олігархів. Депутатів, які систематично спотворюють та дискредитують роботу”.
В НБУ заявили, що погрози стосуються створення тимчасових слідчих комісій та перевірок.
Нацбанк закликав дати їм змогу виконувати свою роботу у середовищі моралі, гідності та професійної дискусії.

Довідка Finance.ua:

  • Глава Нацбанку України Яків Смолій 1 липня написав заяву про звільнення і подав її президенту України Володимиру Зеленському. Смолій пояснив своє рішення систематичним політичним тиском, що чинився на Нацбанк протягом тривалого часу.
  • Члени Правління Національного банку України поважають рішення голови Національного банку про відставку і поділяють його застереження про систематичний політичний тиск.
  • В Офісі президента закликали позбавити політичного забарвлення дискусію про відставку голови Національного банку України Якова Смолія.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас