Куди витрачали гроші з Фонду боротьби з COVID-19 (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди витрачали гроші з Фонду боротьби з COVID-19 (інфографіка)

Особисті фінанси
473
З усіх коштів, що були вже виділені з фонду боротьби з COVID-19, лише 15% були витрачені напряму на медичну галузь.
Про це свідчить аналітика неурядової організації StateWatch.
Кабмін (станом на 3 липня) погодив виділення коштів з фонду у розмірі близько 19 млрд грн.
“Однак цікаво те, що з цієї суми лише 3,2 млрд отримав МОЗ на потреби лабораторних центрів, лікарень та додаткових зарплат для персоналу. Тобто зі всіх грошей, що були вже виділені з фонду, лише близько 15% пішли напряму в медичну галузь”, – зазначається в аналітиці.
Що ж з іншими 85 % коштів із Фонду для боротьби з COVID-19? Лідером за отриманою сумою із фонду стало Міністерство соціальної політики: цьому міністерству виділили 10,1 млрд грн. Це у тричі більше, ніж отримав МОЗ. Гроші, які надійшли до Мінсоцполітики, планують використати на виплати застрахованим особам, виплати ФОП-ам, виплати матеріального забезпечення членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які померли від гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Ще одним міністерством, яке отримало свій шматок від фонду COVID-19 стало Міністерство економіки: їм Кабмін узгодив нарахування коштів у розмірі 2,9 млрд грн. У своєму запиті міністерство вказало, що ці кошти підуть у Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, з метою своєчасної виплати допомоги по безробіттю.
Одразу 2,7 млрд грн (це майже стільки ж, як було надано МОЗ) було вирішено перерозподілити Міністерству внутрішніх справ України. І гроші ці планують витратити для здійснення доплат військовослужбовцям Національної гвардії, Державної прикордонної служби, особам рядового і начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту та поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення, а також на доплату медичним працівникам медичних закладів МВС.
Куди витрачали гроші з Фонду боротьби з COVID-19 (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас