TCL випустить перші в світі сканери відбитків пальців для РК-дисплеїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TCL випустить перші в світі сканери відбитків пальців для РК-дисплеїв

Технології&Авто
358
Донедавна сканери відбитків пальців убудовувалися тільки в OLED-екрани смартфонів завдяки особливості їх типу підсвічування.
За даними джерел мережі, інженерам китайської компанії TCL вдалося створити аналогічне рішення для РК-дисплеїв: в мережі вже з’явився короткий опис технології та очікувана дата появи перших комерційних пристроїв на її основі.
Для досягнення результату науково-дослідному відділу компанії знадобилося два роки. У підсумку команда фахівців зупинилася на використанні спеціальної плівки в складі дисплеїв для поліпшення максимальної яскравості – при значенні понад 450 ніт їм вдалося досягти високої точності розпізнавання відбитків пальців з похибкою менше 3%.
Відповідно до звітів мережевих інформаторів, на дисплеї буде підсвічуватися область розташування датчика для зручності розблокування, проте сам сканер не буде видно користувачу в процесі роботи. Зараз рідкокристалічні дисплеї з одноточковим сенсором вже перебувають у виробництві, а в 2021 році TCL планує представити технологію повноекранного розпізнавання відбитків пальців.
TCL – не єдина компанія, що працює над розміщенням сканера під LCD-екраном. За даними мережевих інформаторів, смартфон з аналогічною технологією вже в цьому році представить Xiaomi. Крім того, РК-екран з вбудованим біометричним сенсором, за чутками, незабаром планує випустити і HUAWEI.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас