У Японії буде свій 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії буде свій 5G

Технології&Авто
821
У намірі США втопити Huawei японці побачили шанс отримати друге дихання в сфері виробництва передового телекомунікаційного обладнання. Ярлик «Зроблено в Японії» може знову стати синонімом кращої в галузі продукції. Так вирішили компанії NTT і NEC. І станеться це вже в наступні десять років.
Японська телекомунікаційна група Nippon Telegraph & Telephone оголосила, що інвестує 64,5 млрд ієн ($597 млн) в 4,8% акцій групи ІТ-послуг компанії NEC, щоб вдихнути життя в те, що обидві вони назвали альянсом «Зроблено в Японії в 5G». Тим самим найбільший в Японії телекомунікаційний оператор стане третім за величиною акціонером NEC.
Основним завданням новоспечений «альянс» ставить створення національного обладнання для базових станцій і стільникових мереж 5-го покоління. Сьогодні NEC займає лише 0,7% світового ринку мережевого обладнання. Завдяки вже зробленим і майбутнім інвестиціям NTT вона обіцяє до 2030 року захопити не менше 20% цього ринку. Серйозна заявка відбити ринок у провідних європейських і китайських виробників. Втім, Європу можуть втопити соціально-економічні проблеми, а з Китаєм, як сподіваються в Японії, розправляться США.
До речі, про плани відмовитися від обладнання Huawei для стільникового зв’язку 5G повідомив Сінгапур. Це місто-держава для розгортання мереж покоління 5G має намір скористатися обладнанням шведської Ericsson і фінської Nokia.
Згідно з планами NTT і NEC, вони планують створити альянс партнерів у галузі, де нормою стане стратегія «вертикальної інтеграції», в якій одна компанія буде контролювати весь ланцюжок поставок. Генеральний директор NEC Такаші Ніїно сказав: «Ми не можемо вийти на зарубіжний ринок базових станцій». І додав: «Це останній шанс для нас конкурувати в світі».
NTT і NEC також співпрацюватимуть в сфері розробки технології 6G.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас