Міжбанк: ринок буде особливо активним в першій половині дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок буде особливо активним в першій половині дня

Валюта
387
П’ятниця на міжбанку пройде в два етапи. Перший – активні торги до обіду, оскільки більшість компаній буде поспішати провести свої валютні операції перед трьома вихідними. Другий – відносне затишшя після 14:00, коли на ринку залишаться тільки спекулянти і дуже невелика кількість запізнілих клієнтів.
Така ситуація таїть в собі деякі загрози по курсу, тому що дуже малооб’ємний ринок другої половини дня – роздолля для спекулянтів, які можуть на дрібних угодах хитати курс в потрібний їм в цей момент бік.
Крім цього, сьогодні на поведінку учасників торгів вплине захід вчора від Держказначейства близько 3,1 млрд гривень відшкодувань ПДВ експортерам, що зробить їх менш поступливими при продажах валютної виручки.
Ну і звичайно – поведінка Нафтогазу як головного продавця валюти останніх днів. Як ми і попереджали, основні суми валюти під розрахунки з бюджетом до кінця червня він вже провів, і тепер може дозволити собі покривати брак гривні за рахунок точкових виходів на міжбанк через держбанки тільки в моменти пікових котирувань на торгах.
Це, з одного боку, дає впевненість учасникам ринку, що фізично їхні купівлі завжди є кому закрити за будь-яких розкладів на торгах, але з іншого – працює проти гривні, бо Нафтогазу вже все менше підпирає час і він не поспішає з продажами, вичікуючи максимального курсу.
Як і всі дні цього тижня, виходи нерезидентів на міжбанк з купівлею валюти за рахунок ресурсів від погашень ОВДП продовжать періодично “розбурхувати” ринок з ситуативним зростанням котирувань. І саме в такі моменти у Нафтогазу буде можливість продавати валюту подорожче.
Міжбанк знову залишиться повністю залежним від поведінки великих гравців і їхніх курсових завдань, але частково спрацює і п’ятничний ефект (тим більше перед тривалими вихідними), що знизить статистику торгів.
За прогнозами Finance.ua, 26 червня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,60-26,83 гривень з обсягами операцій до $160-190 млн при укладенні до 440-480 угод.
При зовсім вже відвертому перевищенні пропозиції над попитом – ми побачимо на торгах НБУ зі стандартними купівлями долара через Matching.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,72 / 26,74
Євро – 29,97 / 29,99
Російський рубль – 0,3858 / 0,3862
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас