НБУ посилить вимоги до страховиків та кредитних спілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилить вимоги до страховиків та кредитних спілок

Казна та Політика
290
Національний банк України (НБУ) посилить вимоги до страховиків та кредитних спілок.
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
«НБУ посилить вимоги до страховиків, щоб гарантувати їхню фінансову стійкість. У майбутньому вони будуть усе більшою мірою базуватись на пакеті європейського законодавства Solvency. Компанії повинні будуть підвищити якість корпоративного управління та впровадити ефективні системи внутрішнього контролю. Це усе сприятиме зростанню довіри споживачів», – зазначається у повідомленні.
Згідно з повідомленням, НБУ ініціює зміну правил регулювання страхового ринку, зокрема законодавства: оновлені правила гри мають забезпечити сприятливі умови для розвитку платоспроможних і добросовісних страхових компаній, захистити їх від проявів нечесної конкуренції.
Крім того, у повідомленні зазначається, що кредитним спілкам потрібен імпульс для розвитку: кредитні спілки повинні відновити довіру своїх членів, підвищити власну фінансову стійкість, розширити спектр послуг та покращити їхню якість.
«НБУ планує змінити правила регулювання кредитних спілок, зокрема через ініціювання змін до законодавства. Буде встановлено вищі вимоги до корпоративного управління та системи внутрішнього контролю, розширено перелік інструментів залучення фондування, створено механізм підтримки платоспроможності членами кредитних спілок та усунуто неоднозначності неприбуткового статусу», – вказується у повідомленні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас