У Дніпропетровській області ділки "відмили" близько 450 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровській області ділки "відмили" близько 450 млн грн

Кримінал
599
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області припинили діяльність центру мінімізації платежів до бюджету, черз який з 2018 по 2020 роки через фіктивні підприємства було легалізовано понад 450 млн грн.
Як повідомляє пресцентр ДФС, в межах досудового розслідування було встановлено, що функціонування центру організували кілька людей.
Зокрема, ця група проводила так звані послуги з ухилення від сплати податків підприємствам реального сектору економіки Дніпропетровської, Київської, Харківської та Полтавської областей.
За даними ДФС, зловмисники документально оформляли безтоварні фінансові операції. Потім на рахунки підприємств з ознаками фіктивності переказувалися кошти за нібито придбані товари і послуги від реального сектору економіки.
Надалі з розрахункових рахунків знімали готівку і передавали її своїм клієнтам. За свої послуги зловмисники отримували 12% (від 450 млн грн).
У ході проведення санкціонованих обшуків вилучено оригінали фінансово-господарських документів, близько 200 печаток та штампів підприємств з ознаками фіктивності, 147 тисяч грн готівки фіктивних суб’єктів господарювання тощо.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас