Український бізнес вперше за п'ять років "пішов у мінус" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес вперше за п'ять років "пішов у мінус"

Казна та Політика
3071
В Україні за результатами першого кварталу 2020 року збитки великих та середніх підприємств становлять 4,9 мільярда гривень, що зафіксовано вперше за декілька років.
Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на прес-службу Національного банку України.
Погіршення фінансових результатів бізнесу стало однією з основних причин падіння інвестицій, адже 65% капітальних інвестицій фінансуються коштом власних коштів підприємств. До початку коронакризи українські підприємства мали позитивні ділові очікування.
“Більшість підприємств очікували покращення свого фінансового стану, зростання інвестиційних видатків на будівельні роботи, машини, обладнання та інвентар. Проте через коронакризу очікування не виправдалися”, – додали у Нацбанку.
Раніше повідомлялося, що витрати домогосподарств зростали, незважаючи на коронакризу. Щоправда, це зростання сповільнилося до 8,1%.
НБУ назвав такі причини: повільніше зростали доходи, погіршилися споживчі настрої і змінилася поведінка українців через карантин. “Громадяни менше коштів витрачали на товари не першої необхідності. Ще одна причина меншого споживання – заборона на роботу непродуктових магазинів і ринків. Зате зросла інтернет-торгівля”.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше НБУ назвав п’ять причин падіння української економіки. Головними причинами зниження українського валового внутрішнього продукту (ВВП) в першому кварталі 2020 року стали наслідки карантину, різке зниження інвестицій, низьке споживання, погана динаміка витрат у держсекторі та скорочення експорту.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас