День фінансів, 22 червня: більше послуг від «Нафтогазу», рейси від Ryanair і Swiss, реєстр роздрібних цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 червня: більше послуг від «Нафтогазу», рейси від Ryanair і Swiss, реєстр роздрібних цін

484
Понеділок, 22 червня. Про нові послуги “Нафтогазу”, рейси для подорожей і правила обслуговування клієнтів банків.
Прогноз щодо інфляції і курсу долара. Аналітики інвестиційної групи ICU прогнозують, що НБУ у вересні знизить облікову ставку з нинішніх 6% до 5,5% з подальшим підвищенням в 2021 році до 6,5%. Індекс споживчих цін у 2020 році може зрости на 4,2%, а в 2021 році – на 5,3%. Курс гривні очікується до 28-29 грн/$1. Разом з тим, як заявив член Ради Нацбанку Віталій Шапран, перспектив для девальвації гривні до долара поки що немає.
Банки будуть ігнорувати нервових клієнтів. У зв’язку з введенням в дію 28 квітня 2020 року нових вимог законодавства з питань фінансового моніторингу банки тепер зобов’язані у своїй діяльності застосовувати ризик-орієнтований підхід для оцінки та розуміння ризиків легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Індикатори, за якими банк може відмовитися проводити фінансові операції, за посиланням.
Більше послуг від “Нафтогазу”. “Нафтогаз” планує надавати українцям практично всі послуги, які зараз є комунальними. Як повідомили в компанії, це електроенергія, вивезення сміття та інше.
Ryanair і Swiss відновили регулярні польоти до Києва. Ryanair і Swiss сьогодні відновили регулярні польоти до Києва після 3-місячної перерви, виконавши рейси в аеропорт Бориспіль. Ryanair в червні обслуговуватиме три маршрути в Україну: з Барселони, Мадрида і Берліна до Києва по два рази на тиждень. Зазначимо, авіакомпанія Turkish Airlines також планує відновити польоти в Україну з 1 липня.
Новий Реєстр роздрібних цін. Кабмін ухвалив постанову Про заходи щодо стабілізації цін на товари, які мають суттєву соціальну значимість. На період карантину був запущений новий сервіс з декларування цін, а також дашборд, де українці можуть відстежувати зміни вартості товарів. Це стосується товарів протиепідемічного призначення та товарів суттєвої соціальної значущості.
КМДА виділить гроші на нове житло постраждалим на Позняках . Сьогодні мер столиці Віталій Кличко заявив, що Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Також половину коштів виділить уряд. Нагадаємо, вибух у 10-поверховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався вранці 21 червня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас