Рада ухвалила закон про розвиток ринку капіталу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про розвиток ринку капіталу в Україні

Казна та Політика
1328
Верховна Рада України прийняла закон про спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів на українському ринку капіталу, який спрямований на розвиток фінансової інфраструктури, впровадження фінансових посередників, а також створення умов для європейських правил роботи.
За ухвалення законопроекту №2284 в першому читанні проголосували 285 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.
Мета законопроєкту:
  • врегулювати принципи функціонування організованих товарних ринків;
  • забезпечити уніфікований підхід до організації торгівлі активами, які допущені до торгівлі на таких ринках.
Що передбачається проєктом закону:
  • розширено перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів;
  • введення нового виду цінних паперів – депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.
Водночас законопроект не передбачає регулювання діяльності учасників товарних ринків (крім операторів організованих товарних ринків) і операцій, які здійснюються з товарами поза межами організованого ринку.

Довідка Finance.ua:

  • 20 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла за основу проект закону № 2284 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів.
  • За словами Данила Гетманцева, законопроект передбачає внесення змін до законів про фондовий ринок і товарні ринки.
  • Також за словами Гетманцева, цей законопроект повинен змінити правила роботи фондового і товарного ринків. Будуть введені норми для якнайшвидшого запуску біржової торгівлі в Україні. Крім того, законопроект буде регулювати прозорість цінової інформації, надійність угод і механізми протидії шахрайству.
  • Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики 4 червня затвердив законопроект №2284 про ринки капіталу до другого читання. Норми документа передбачають низку нововведень взаємодії держави з інвесторами.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас