У МВФ повідомили, коли ухвалять рішення щодо нового траншу для Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ повідомили, коли ухвалять рішення щодо нового траншу для Києва

Казна та Політика
344
Перший огляд того, як Київ виконує програму Stand-by, планується на вересень цього року. І за його результатами Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення про виділення другого траншу. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на директора прес-офісу МВФ Джеррі Райса.
“Ця програма тільки почалася, і зараз важко назвати дату, коли відбудеться перший перегляд. Але я можу сказати, що ми орієнтуємося на вересень”, – сказав він.
Райс додав, що умови для отримання наступного траншу вказані в документах програми, які оприлюднені у відкритому доступі.
За його словами, нова програма МВФ націлена на допомогу Києву у вирішенні проблем, пов’язаних з пандемією COVID-19, і створенні можливостей для повернення України до економічного зростання після кризи шляхом впровадження критично важливих реформ.
Нагадаємо, МВФ затвердив програму підтримки України Stand-by строком на 18 місяців 9 червня. Загальна сума кредиту складе $5 млрд. Через два дні фонд оприлюднив текст меморандуму. Згідно з інформацією, після надання першого траншу заплановані перегляди програми – за підсумками червня, вересня та грудня поточного року, а також червня 2021 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас