SpaceX запустить чергову партію інтернет-супутників Starlink — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX запустить чергову партію інтернет-супутників Starlink

Світ
438
Чергові 60 супутників будуть запущені в суботу на орбіту для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.
Запуск планується здійснити за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 зі стартового комплексу LC-40 на космодромі на мисі Канаверал (штат Флорида) 13 червня у тимчасове вікно, яке відкривається о 05:51 за часом східного узбережжя США (12:51 за Києвом).
Через приблизно 15 хвилин супутники, кожен масою 260 кг, будуть виведені на еліптичну орбіту висотою від 212 до 386 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою 550 км.
Це буде дев’ятий вихід на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня минулого року в рамках проекту Starlink. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 480 космічних апаратів і є найбільшим у світі.
В рамках програми супутнього запуску ракета також повинна буде вивести на орбіту три малі космічні апарати масою 100 кг дистанційного зондування Землі SkySat компанії Planet Lab. Її угруповання, що вже складається з 15 супутників, здатне генерувати зображення Землі з роздільною здатністю близько 72 сантиметрів.
Згідно з прогнозом погоди, умови для майбутнього запуску сприятливі на 80%.
Після відділення від ракети-носія Falcon 9 її перша багаторазова ступінь, яка вже двічі використовувалася для запусків, повинна буде здійснити керовану посадку на автоматичній морській платформі Of Course, I Still Love You, що розташована в Атлантиці в 630 км від космодрому на мисі Канаверал.
Нагадуємо, попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 4 червня.
У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проєкту оцінюється в $10 млрд.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас