Кількість офіційних безробітних в Україні перевищила пів мільйона людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість офіційних безробітних в Україні перевищила пів мільйона людей

Особисті фінанси
305
Кількість зареєстрованих безробітних в Україні перевищила 514 тисяч осіб.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
“На сьогодні кількість зареєстрованих безробітних – це понад 514 тисяч осіб. Для порівняння: станом на 12 березня, коли ми ввели карантин, це було 361 тисяча… Отримали статус безробітного з початку карантину 276 тисяч осіб. На сьогодні працевлаштовано 142,7 тисячі осіб з тих, хто отримав статус безробітного», – сказав він.
У Київському міському центрі зайнятості станом на 1 червня на обліку перебуває 22,7 тисячі безробітних, що в 2,7 разу більше, ніж на відповідну дату минулого року.
Хто має право на допомогу з часткового безробіття: застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудові відносини.

Довідка Finance.ua:

  • Українцям, які втратили роботу і перебували на обліку в центрі зайнятості, можна звертатися до органу соцзахисту населення і подавати документи, щоб отримати субсидію.
  • У Мінекономіки розповіли, як отримати допомогу з часткового безробіття, передбачену для підтримки роботодавців та працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили або припинили діяльність через карантин.
  • Щоб отримати допомогу, необхідно звернутися до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (центру зайнятості), за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подати такі документи.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👝

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас