Уряд розкрив умови меморандуму: зниження "зеленого" тарифу, "сонячні" аукціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розкрив умови меморандуму: зниження "зеленого" тарифу, "сонячні" аукціони

Казна та Політика
1895
У меморандумі із “зеленими” енергетиками передбачається зниження тарифу на СЕС на 15%, на ВЕС – на 7,5%. З 1 липня ціна сонячної енергетики буде визначатися на аукціоні, а не за фіксованим тарифом.
Про це повідомила в.о міністра енергетики Ольга Буславець під час засідання уряду.
“У проєкті меморандуму передбачається зниження “зеленого” тарифу. Основні показники: сонце це -15% зниження від тарифу, вітер – 7,5%.
Передбачається посилення відповідальності за небаланси. Припинення нового будівництва СЕС вже з першого липня цього року. Я маю надію, що ми найближчим часом внесемо у парламент відповідний законопроєкт.
Завершення будівництва ВЕС після того, як буде завершено розпочате будівництво”, – пояснює Буславець.
Також, за її словами, держава не відмовляється від виплат за вже вироблену “зелену” енергетику, та має повністю розрахуватися з виробниками до ухвалення закону.
“Є обов’язки держави стосовно повної оплати вже з моменту прийняття закону за вироблену електроенергію. Нагадую, що на сьогодні за поточний рік перед цими виробниками заборгованість ДП Гарантований покупець складає 14 мільярдів гривень.
Є ще декілька умов стосовно розстрочки заборгованостей по банкам, ця работа триває”, – резюмує Буславець
“Варто зазначити, що ми не забороняємо будувати з 1 липня сонячну енергетику, питання в тому, що ціна виробленої енергетики буде визначатися на аукціонах – це не буде фіксований високий тариф”, – поправив Буславець прем’єр Шмигаль.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас