Уряд Іспанії планує заробити 724 млн євро, запровадивши податок на пластикову упаковку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Іспанії планує заробити 724 млн євро, запровадивши податок на пластикову упаковку

Світ
260
Уряд Іспанії затвердив проект закону, який вводить новий податок на пластикові відходи. Податок стосуватиметься виробництва, імпорту або придбання пластикової упаковки, яка не використовується повторно (одноразової), з інших країн Євросоюзу для використання на іспанському ринку.
Про це повідомляє El Pais з посиланням на іспанське Міністерство екологічного переходу.
Розмір податку складатиме 0,45 євро на кілограм упаковки. За розрахунками уряду, це дозволить збирати щороку в бюджет близько 724 млн євро.
Проект є частиною заходів, ініційованих Єврокомісією для скорочення кількості сміття, і може набрати чинності орієнтовно у першій половині 2021 року.
Подібний податок планують запровадити Італія та Великобританія.
Міністр екологічного переходу Тереза Рібера наголосила на «абсолютно непропорційному, нераціональному та безвідповідальному» використанні пластикової упаковки.
Нагадаємо, у березні 2019 року Європарламент схвалив закон, який передбачає поступову заборону в Євросоюзі одноразових пластикових виробів.
З 2021 року мають заборонити пластикові столові прилади одноразового використання (виделки, ножі, ложки та палички для їжі), одноразові пластикові тарілки, пластикові соломинки для напоїв, ватні палички, харчові контейнери і чашки з пінополістиролу.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас