Міжбанк: майбутнє рішення ФРС США додасть інтриги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: майбутнє рішення ФРС США додасть інтриги

Валюта
2470
Вівторок пройде досить нестандартно на міжбанку, так само, як і всі найближчі дні.
З одного боку, нарешті близька до розв’язки тема з отриманням Україною траншу МВФ (сьогодні фактично ввечері по Києву відбудеться засідання керівництва фонду і при позитивному рішенні країна отримає ці гроші). Крім цього, певну інтригу тримає майбутнє рішення ФРС США (це позначиться на поведінці всіх ринків – від золота до пари євро/долар і опосередковано на курсі гривні відносно євро).
З місцевих факторів. Сьогодні аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП (гривневі папери – на 70,168,259, 343 і 525 днів) і в євро – на 337 днів. На 70 і 168 днів – по 500 млн гривень, решта – без обмеження розмірів розміщення. З огляду на майбутнє рішення НБУ щодо облікової ставки (ринок очікує її чергового зниження на 0,5-1% річних) – у цих паперів є досить непогані шанси до розміщення. Цікаві інвесторам валютні облігації і в євро. Якщо в гривні основними покупцями будуть держбанки і місцеві великі компанії, то по євро можуть зайти і досить багато іноземних гравців. Все це позначиться найближчим часом і на ресурсному і на валютному ринках України.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах зростуть до $220-250 млн при укладенні до 540-640 угод, а сама сесія буде досить динамічною.
Спекулянти продовжать грати в форматі “в дві сторони”, а також, підлаштовуючись під дії великих гравців, намагатимуться розгойдати котирування долара, а за рахунок продовження періодичних сплесків курсових коливань по парі євро/долар (напередодні засідання ФРС) постараються заробити і на цьому.
Нацбанк продовжить поповнювати резерви за рахунок інтервенцій при надлишку долара на торгах. Додасть пропозиції валюти на сесії і зарахування українським компаніям валютної виручки практично за два дні через вихідний у нас понеділок. Попит же може зрости за рахунок виходу на торги тих “дочок” іноземних компаній, хто поки ще не закрив свої обсяги виведення дивідендів. Це періодично може стимулювати зростання котирувань протягом дня на невеликі проміжки часу.
За прогнозами Finance.ua, 9 червня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,50-26,75 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,58 / 26,61
євро – 30,03 / 30,06
російський рубль – 0,3886 / 0,3893
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас