Викрито масштабну схему ухилення від сплати податків під час ремонту дорожньої інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито масштабну схему ухилення від сплати податків під час ремонту дорожньої інфраструктури

Кримінал
781
Викрито масштабну схему ухилення від сплати податків під час ремонту дорожньої інфраструктури держави, в результаті якої за попередньою оцінкою держава недоотримала понад 30 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.
“За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Офісу великих платників податків ДФС під оперативним супроводом СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами, які обслуговують дорожню інфраструктуру держави (ч. 3 ст. 212 КК України)”, – йдеться в повідомленні.
Так, під час розслідування встановлено, що в ході виконання робіт з будівництва та ремонту доріг державного і місцевого значення, службовими особами підрядних організацій, з метою ухилення від сплати податків, без фактичного виконання робіт, перераховувалися державні кошти на адресу суб’єктів господарської діяльності, що зареєстровані на підставних осіб.
“У подальшому, з метою конвертування гроші переводилися у готівку. Таким чином за попередньою оцінкою держава недоотримала понад 30 млн грн”, – зазначається в повідомленні.
Також за результатами проведених санкціонованих обшуків офісних приміщень підприємств, задіяних у схемі ухилення від сплати податків, та індивідуальних банківських сейфів вилучено комп’ютерну техніку, документи первинного бухгалтерського обліку, які підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій, печатки вітчизняних та іноземних компаній, за допомогою яких конвертувалися бюджетні кошти, а також готівкові кошти у сумі понад 17 млн грн, походження яких офіційно не підтверджено.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас