НБУ розповів про нові антикризові заходи для підтримки банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розповів про нові антикризові заходи для підтримки банків

Фондовий ринок
550
НБУ розповів про нові антикризові заходи для підтримки банків. Про це йдеться на сторінці FACEBOOK регулятора.
Національний банк до червня 2021 не застосовуватиме заходи впливу до банків за порушення нормативів. Йдеться про нормативи достатності капіталу, ліквідності, кредитного ризику.
Яких банків це стосується:
  • Це поширюється лише на ті банки, у яких виникли порушення нормативів через негативний вплив карантину.
  • Не поширюється на банки, які попри рекомендації НБУ, виплатили дивіденди акціонерам.
Як це працюватиме. Банк упродовж 30 днів із дня порушення надає НБУ план заходів для усунення порушень або програму капіталізації. Також банк щомісячно звітуватиме регулятору про виконання плану.
Чи будуть якісь обмеження для таких банків. До часу усунення порушень банк має дотримуватися обмежень. Йдеться про операції з пов’язаними особами, розподіл капіталу, виплати додаткових винагород топ-менеджменту.

Довідка Finance.ua:

  • У Національному банку України зафіксували збільшення притоку вкладів українців до банківського сектору. Про це заявив координатор Експертної платформи НБУ Андрій Блінов. У Нацбанку вважають, що Україна увійшла у нову економічну кризу набагато більш підготовленою, аніж у попередні рази: банківська система здорова та платоспроможна, рівень валютних резервів високий.
  • Банки вже почали підвищувати депозитні ставки, щоб заспокоїти вкладників, які нервують через карантинні обмеження та економічну невизначеність.
  • Національний банк України не очікує істотного зниження купівельної спроможності українців через можливу кризу та рекомендує зберігати заощадження в гривні на депозитах, а не в доларах під матрацом.

Отримати бонус до свого депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас