Чого чекати від ринку кредитування - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від ринку кредитування - експерт

Кредит&Депозит
823
З початку оголошення карантину 16 березня в банках відбувся різкий обвал у видачі кредитів, який посилився в наступний тиждень і фактично ринок обвалився в три рази майже до кінця березня.
Про це розповів заступник Голови Правління Першого всеукраїнського бюро кредитних історій (ПВБКІ) Василь Глазунов на онлайн-вебінарі “FinUpdate. Випуск 6: Ринок МФО: Нові реалії”.
Учасники вебінару не тільки дізналися більше про стан ринку МФО, а й отримали подарунки від партнерів розіграшу – гастро-ресторану Flamber, детейлінгу Vepryk і салону краси Sotto Voce: beauty Hub. FinTech партнером вебінару виступила платіжна система Interkassa.
“Тоді багато банків зупинили кредитування. І лише з моменту ослаблення карантину динаміка стала позитивною – потроху починає відновлюватися динаміка кредитування”, – говорить Глазунов.
За словами експерта, банки сьогодні майже на 50% вийшли на той обсяг, який мали до карантину.
Прогноз. Якщо динаміка збережеться і не буде другої хвилі або погіршення ситуації, то банки повинні вийти на звичайні обсяги кредитування вже в кінці липня-початку серпня.
Глазунов зазначив, що динаміка споживчих кредитів обвалювалася темпами більш значними, ніж видача великих кредитів від 100 тис. гривень. Але споживче кредитування відновлюється швидше, а великим кредитам на це потрібно багато часу.
Чого чекати від ринку кредитування - експерт
Ситуація в МФО. Якщо банки “впали” приблизно на третину, то МФО зменшили кредитування вдвічі і набагато повільніше. У мікрофінансових організаціях в квітні рівень схвалення кредитів знизився до 60% від докарантинного рівня. Це означає, що МФО зараз більш обережно підходять до клієнтів, підкреслює Глазунов.
Суми видачі кредитів. У банках на початку березня середній чек зріс за рахунок зростання великих кредитів ще до карантину. У МФО зараз чек знизився до 80% від того, який був ще на початку березня.
Чого чекати від ринку кредитування - експерт
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас