Державний Укргазбанк видав перший в Україні доступний кредит для стартапу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Державний Укргазбанк видав перший в Україні доступний кредит для стартапу

Кредит&Депозит
607
Першим в Україні стартапом, який отримав «Доступний кредит 5-7-9%» на свій бізнес став підприємець із Хмельницького. Укргазбанк видав йому кредит в 1,3 млн грн під 7% річних на еко-стартап – виробництво розпалювача вогню з волокон деревної вовни.
Про це йдеться на сайті банку.
Як відзначають банкіри, це 100% екологічний продукт, який абсолютно нешкідливий для навколишнього середовища і людини на відміну від хімічних аналогів. Щоб відкрити деревообробний комплекс з виробництва деревної вовни та розпалювача вогню банк видав кредит на 3 роки. Фонд розвитку підприємництва надав гарантію, яка покриє 80% суми кредиту. Спочатку над проектом працюватимуть два фахівця, а в подальшому – підприємство забезпечить 8 робочих місць.
За словами голови правління Укргазбанку, перший кредит для стартапу – це сигнал для всіх, у кого є цікава ідея, але вважає, що реалізувати її неможливо через відсутність досвіду, підтримки або грошей.
«Тепер це вже точно не привід відмовлятися від мрії. Саме державна програма «Доступні кредит 5-7-9%» і створена для того, щоб українських бізнесменів і робочих місць ставало більше, а наша продукція користувалася попитом у всьому світі. Особливо приємно і символічно, що цей стартап з такими ж цінностями, як і у нас – екологічність і безпека людей, нашого майбутнього », – зазначив голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко.
У банку відзначають, що подібних підприємств в Україні всього лише два, в світі ж можливо не більше десяти виробників такої продукції, а от попит на неї зростає щодня. У планах підприємця – підкорення ринків ЄС і США.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас