Київ може повернутися до жорсткого карантину: Кличко назвав умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ може повернутися до жорсткого карантину: Кличко назвав умови

Казна та Політика
1831
Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, міська влада може переглянути послаблення карантину і повернутися до тих чи інших обмежень.
Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції.
«Ми поступово послаблюємо обмеження. Спостерігаємо, як в цій ситуації буде поширюватися вірус. Головне – щоб послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності. Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, в нас є алгоритм дій. Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантинних обмежень», – зазначив Віталій Кличко.
За його словами, комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про умови, за яких столиця може призупиняти запроваджені послаблення.
Це може відбутися, якщо:
  • загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів становитиме понад 24 особи на 100 тисяч населення;
  • завантаженість ліжок у медзакладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком коронавірусу, буде понад 75 відсотків.
«Уряд визначив показники, за якими можна запроваджувати послаблення. Ми ж – розробили алгоритм, за яким, у разі погіршення епідеміологічної ситуації, місто вживає заходів. І може посилювати обмеження, щоб попередити стрімке розповсюдження вірусу, – підкреслив мер. – Тому ще раз звертаюся до всіх: давайте разом не допустимо повернення до карантину! Давайте дотримуватися правил безпеки – не нехтувати масками, соціальною дистанцією, уважно ставитися до свого здоров’я! Це – нескладно і дуже необхідно».

Довідка Finance.ua:

  • 20 травня Кабінет міністрів схвалив рішення, яким запровадив адаптивний карантин до 22 червня, водночас із 22 травня розпочнеться другий етап пом’якшення карантинних заходів.
  • З 25 травня в Києві почали працювати всі ринки і ярмарки, знято обмеження на доступ до спортивних, дитячих майданчиків у парках, скверах і на прибудинкових територіях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас