В Європі створюють паспорт здоров'я COVID-19 на основі блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі створюють паспорт здоров'я COVID-19 на основі блокчейну

Технології&Авто
1873
Дві французькі і одна естонська компанія розробляють систему на блокчейні, яка дозволить відстежувати кількість людей, які перехворіли на коронавірус, і рівень колективного імунітету, при цьому захищаючи конфіденційність даних громадян.
Про це повідомляє Bits.media.
В систему будуть завантажуватися результати тестування на коронавірус. Якщо у пацієнта виявлено захворювання, результат тестування матиме часову мітку, щоб його не можна було сфальсифікувати, і оновлюватиметься в режимі реального часу.
В Європі створюють паспорт здоров'я COVID-19 на основі блокчейну
Система буде працювати на блокчейні KSI, розробленому естонською фірмою Guardtime.
Швейцарська компанія SICPA, що спеціалізується на безпеці, і французька медична платформа OpenHealth, яка зберігає базу даних 20 мільйонів громадян країни, також працюють над проектом.
“Блокчейн KSI унеможливить фальсифікацію, і дані про стан здоров’я в цих сертифікатах будуть використовуватися платформою OpenHealth для управління кризою, наслідуючи модель пандемії грипу”, – заявляє SICPA в прес-релізі.
Для реєстрації в системі потрібен тільки смартфон або комп’ютер. При цьому всі персональні дані будуть анонімні. Як заявляє SICPA, в системі відсутня центральна база даних, яка веде облік пацієнтів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас