Франція виділить 8 млрд євро на підтримку свого автопрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція виділить 8 млрд євро на підтримку свого автопрому

Світ
278
Франція спрямує понад 8 млрд євро на підтримку своєї автомобільної промисловості. Влада має намір перетворити країну на європейського лідера електромобільності, заявив президент республіки Еммануель Макрон, передає DW.
З вказаної суми 1 млрд євро піде на урядові субсидії для покупців екологічно чистих транспортних засобів. Французький президент зазначив, що у найближчі 5 років заводи в країні збільшать обсяг виробництва електрокарів і гібридів до 1 млн на рік.
Макрон також підкреслив необхідність прискорити будівництво станцій зарядки. За його словами, мережа налічуватиме 100 000 станцій до 2021 року, а не до 2022-го, як планувалося спочатку.
Своєю чергою, в обмін на підтримку автовиробники зобов’язалися перенести випуск продукції до Франції, додав президент. Так, автомобілебудівна компанія Groupe PSA заявила про намір з 2022 року випускати на батьківщині деталі, які зараз отримує з азіатських країн. Компанія разом з концерном Total вкладе близько 2 млрд євро в перенесення виробництва акумуляторів з Китаю у Францію.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас