Nissan і Renault відклали злиття — Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan і Renault відклали злиття — Reuters

Фондовий ринок
574
Компанії Renault і Nissan відклали плани щодо злиття і замість цього «полагодять» свій альянс, щоб оговтатися від наслідків пандемії коронавірусу.
Про це пише Reuters з посиланням на п’ять високопоставлених джерел.
Агентство зазначає, що японський автовиробник Nissan тривалий час опирався пропозиціям французького партнера про повномасштабне злиття. Прихильником цієї ідеї був Карлос Гон, колишній глава альянсу, який наприкінці 2019 року втік до Лівану з Японії, де перебував під домашнім арештом. Зараз, коли становище автовиробників по всьому світу погіршилося через пандемію коронавірусу, Nissan і Renault планують перебудувати свій альянс, якому поки не вдалося перетворити свій глобальний масштаб в конкурентну перевагу.
За інформацією агентства, компанії планують цього тижня оголосити середньострокові плани з реструктуризації. Вони будуть служити своєрідним «мирним договором», покликаним усунути давню напруженість.
Nissan і Renault планують, зокрема, істотно знизити витрати. Компанії можуть скоротити десятки тисяч робочих місць. Японська компанія оголосить про свої плани 28 травня, а її французький партнер, ймовірно, на наступний день.
27 травня Mitsubishi, Nissan і Renault проведуть спільну пресконференцію, на якій викладуть філософію свого нового підходу до альянсу в форматі «лідер-послідовник». Джерела агентства називають ключовими прихильниками нового підходу головного операційного директора Nissan Ашвані Гупту і голову Renault Жан-Домініка Сенара. В рамках формату «лідер-послідовник» Nissan може взяти на себе лідерство в продажах в Європі позашляховиків, виступаючи в ролі «послідовника» в продажах комерційних фургонів і невеликих міських автомобілів.
Раніше цього року відносини між Nissan і Renault були настільки напруженими, що альянс, сформований 21 рік тому, опинився під загрозою краху.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас