Зеленський підписав «антиколомойський» закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав «антиколомойський» закон

Казна та Політика
423
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» № 590-ІХ.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Документ, що його підписав Глава держави, передбачає комплекс змін, спрямованих на вдосконалення діяльності банків, зокрема шляхом зміцнення корпоративного управління, та врегулювання особливостей судового провадження у справах щодо виведення банків з ринку.
Крім того, законом запроваджуються оновлені механізми виведення банків з ринку, які спрямовані на удосконалення ліквідаційної процедури та задоволення вимог якомога більшої кількості кредиторів банку, що ліквідується, а також удосконалення механізмів можливої участі держави у виведенні банку з ринку.
Що це дасть:
  • такий крок сприятиме надійності та стабільності банківської системи, відновленню довіри до неї з боку вкладників і кредиторів;
  • реалізація положень закону допоможе підвищити якість та ефективність виконання НБУ своїх функцій у сфері банківського регулювання та нагляду;
  • також це допоможе завершити процедури виведення банків з ринку / ліквідації тих банків, рішення щодо яких скасовані судами.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада 13 травня ухвалила закон про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д) у другому читанні та в цілому.
  • Прийняття закону є останньою з попередніх умов укладення нової угоди з МВФ.
  • До другого читання народні депутати подали 16,5 тис. поправок до цього законопроєкту — це абсолютний рекорд в історії українського парламентаризму.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас