У Мінфіні назвали причини відмови в доступних кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні назвали причини відмови в доступних кредитах

Казна та Політика
2133
Банки-партнери держпрограми Доступні кредити “5-7-9%” за 100 днів видали 462 кредити на загальну суму 283,5 млн грн. Найчастіше відмовляли у видачі кредиту через необґрунтованість бізнес-плану.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.
“Сотні підприємців вже отримали підтримку в розбудові бізнесу. Однак, на жаль, тисячі отримують відмови від банків-партнерів. Так, станом на 15 травня 1241 заявку було відхилено”, – йдеться в повідомленні.
Основні причин відмови:
  • необґрунтованість бізнес-плану (26%);
  • недостатня кредитоспроможність (22%);
  • ділова репутація (20%).
Кому найчастіше видавали кредити:
  • 57% кредитів видали для підприємств галузі сільського господарства;
  • сфера торгівлі та виробництва – 17%;
  • 6% кредитів були видані для підприємців, які займаються промисловою переробкою.
В регіональному розрізі найбільш дієвою Програма «Доступні кредит 5-7-9%» виявилась у Кіровоградській (9%) та Вінницькій областях (9%). На другому місті – Полтавська область (7%). Лише трохи відстали від лідерів – підприємці Черкащини (6%) та Хмельниччини (6%).

Довідка Finance.ua:

  • Раніше уряд підвищив ліміт доступного кредиту під 5-7-9% з 1,5 млн грн до 3 млн грн, а також розширив інвестиційні цілі, на які підприємець може отримати позику в межах Програми.
  • Програму також доповнили антикризовим пакетом для підтримки мікро- та малого бізнесу на час дії карантинних заходів, введених урядом для подолання в Україні пандемії Covid-19.
  • Сьогодні скористатися підтримкою Програми «Доступні кредити 5-7-9%» вже можуть клієнти Укргазбанку, Ощадбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку, Банку Львів, ПУМБ, Банку Альянс, Райффайзен Банку Аваль, Таскомбанку, Банку «Восток» і Кредобанку.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас