День фінансів, 19 травня: про накопичувальні пенсії, перетворення «Укрпошти» на банк і запуск метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 травня: про накопичувальні пенсії, перетворення «Укрпошти» на банк і запуск метро

531
У вівторок, 19 травня, про плани уряду і самих українців:
  • План №1. Впровадити накопичувальні пенсії. Мінсоцполітики розробило законопроект про накопичувальні пенсії. Згідно з проектом закону, буде три програми: перша дає право на отримання пенсійних виплат при досягненні 50 років; друга – отримання пенсії при досягненні 55 років; третя – дозволить добровільно вступити до участі в накопичувальній професійній пенсійній системі. Внаслідок впровадження такої системи розмір ЄСВ буде збільшено.
  • План №2. Збільшення розміру прожиткового мінімуму: Голова комітету соцполітики Галина Третьякова зареєструвала проект рекомендацій, згідно з яким в Україні має змінитися розмір прожиткового мінімуму. Нардеп пропонує замінити прожитковий мінімум для працездатних осіб на мінімальну зарплату (з 2102 до 4723 грн), а також встановити неоподатковуваний мінімум (той дохід, з якого не потрібно платити податки) на рівні ПМ.
  • План №3. Зробити з Укрпошти – «поштовий банк». Сьогодні Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який передбачає залучення національного поштового оператора «Укрпошта» до надання банківських послуг. Так, українці зможуть відкривати депозити в Укрпошті, оплачувати карткою комунальні та інші послуги, отримувати пенсію, соціальну допомогу, зарплату, міняти валюту. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, особливо актуальними такі послуги Укрпошти стануть для 15 мільйонів українців, які мешкають у сільській місцевості.
  • План №4. Запустити громадський транспорт і метро. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд дозволить роботу громадського транспорту з 22 травня, а роботу дитсадків і метрополітену з 25 травня. МОЗ уже підготувало рекомендації щодо відновлення роботи громадського транспорту. А в київській підземці нагадали, що після відновлення роботи київського метрополітену пасажири зможуть користуватися виключно електронним квитком. Жетонів більше не буде.
  • План №5. Нові послуги на порталі «Дія». Мінціфри працює над новими послугами на державному порталі. Незабаром планують запустити можливість оформляти субсидії, оплачувати штрафи на авто, реєструвати ТОВ, а також проводити електронні вибори.
  • Щоправда, вже сьогодні з дому можна не тільки оплачувати комуналку чи оформляти допомогу з безробіття, але навіть легко замовляти собі кредитки, за якими не доведеться їхати в банк. Кредитна картка – це ідеальний платіжний інструмент під час карантину! Кредитка дозволить уникати “готівки”, а також може стати безкоштовною фінансовою подушкою безпеки.
  • Крім того, наші колеги з порталу «Мінфін» проаналізували 29 українських банків, що мають технологію мобільного банкінгу, і створили каталог інтернет-банків України. У каталозі можна легко підібрати інтернет-банк з найважливіших функцій також не виходячи з дому.
План №6. Житейський. Або, якщо в планах іпотека! Нещодавно Finance.ua запустив спеціальний каталог з пропозиціями іпотеки на житло в Україні як первинного, так і вторинного ринку. Вже встигли отримати від вас багато відгуків і декілька запитань. Щоб детальніше розповісти про можливості цього безкоштовного каталогу, ми вирішили записати окреме відео.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас