ФГВФО закликає зупинити дії шахраїв щодо нерухомості АТ «Родовід банк» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО закликає зупинити дії шахраїв щодо нерухомості АТ «Родовід банк»

Фондовий ринок
583
ФГВФО закликає правоохоронців розслідувати виявлені ним оборудки декількох осіб із заставним майном АТ «РОДОВІД БАНК», що загрожують втратою активу цього банку – офісної будівлі в центрі Києва, а відтак і можливості отримати кошти від продажу цього майна для розрахунків з кредиторами.
Про це йдеться в повідомленні фонду.
Оскільки основним кредитором неплатоспроможного банку є НБУ, то збитки зловмисники завдають державі.
Чергову шахрайську схему було викрито під час здійснення процедури ліквідації АТ «Родовід банк». Ймовірно, її мета – уникнення іпотекодавцем ТОВ «Інтерфблок плюс» виконання рішення суду про звернення стягнення на предмет іпотеки, яке було ухвалене в результаті несплати позичальником ТОВ «СПІІ «Відродження» боргу за кредитом.
Так, 7 жовтня 2013 року Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про стягнення в рахунок погашення боргу предмету іпотеки – двоповерхового офісу загальною площею 483,4 кв м, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 55В. Однак групі осіб завдяки фальсифікації документів та залученню підставних фірм вдалося розробити і реалізувати схему, в межах якої 30 грудня 2015 року було виведено з-під обтяження іпотекою зазначеної будівлі.
Після цього нерухомість ставала предметом сумнівних договорів іпотеки, неодноразово змінювала власників та зазнавала різноманітних, часом фантастичних трансформацій на папері – як-от зміни площі приміщення, «знесення» будівлі та «появи» абсолютно ідентичної на тому самому місці, але зі зміною адреси тощо. Подробиці тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас