«Доступні кредити 5-7-9%»: скільки грошей видали малому бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Доступні кредити 5-7-9%»: скільки грошей видали малому бізнесу

Кредит&Депозит
957
В межах урядової кредитної програми «Доступні кредити 5-7-9%» малому бізнесу видали кредитів майже на 276 млн грн.
Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Дмитро Романович.
«З моменту старту програми загальна сума виданих кредитів становить 276 млн грн, це близько 450 кредитів”, – зазначив Романович.
Зі слів заступника міністра, за час карантину, темпи подачі заявок і видачі знизилися.
«Заявок з боку підприємств стало менше, тому що вони, особливо на початку карантину, перебували в невизначеності, тому самі не дуже охоче зверталися до банків за позиками. Те ж саме можна сказати і про банки, адже вони теж опинилися в ситуації, коли важко було прогнозувати економічні наслідки, як на поточний момент, так і те, що буде через два-три місяці – а саме, який бізнес постраждає більше, а який менше. Тому в даному контексті їхні вимоги стали жорсткішими», – зазначив Романович.
Він зауважив, що в Раді зареєстрована ініціатива про створення державних гарантій на портфельної основі, адже банкам треба більше комфорту, щоб видавати кредити підприємцям, які не мають заставного майна.
«Ми хочемо ввести державну портфельную гарантію, і тому сподіваємося, що найближчим часом депутати підтримають цю ініціативу, а це водночас активізує підприємців і банки», – додав заступник міністра.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас