Інженери навчилися друкувати великі об'єкти на звичайних 3D-принтерах (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери навчилися друкувати великі об'єкти на звичайних 3D-принтерах (відео)

Технології&Авто
1556
Сучасні 3D-принтери здатні друкувати найрізноманітніші об’єкти з десятків матеріалів. З їх допомогою навіть створюють будинки, але в більшості випадків мова все ж йде про невеликі вироби. Команда інженерів з США створила технологію, яка дозволяє збільшувати об’єкти після друку до 40 разів із збереженням вихідної форми.
Оскільки більшість домашніх 3D-принтерів мають компактний розмір, величина надрукованих об’єктів завжди обмежена. Нова технологія інженерів з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго заснована на матеріалі, який після нагрівання в печі здатний збільшуватися до сорока разів. Йдеться про спеціальну світлочутливу ​​смолу, що складається з летючих компонентів, полімерні сполуки яких перетворюються на газ, формуючи піну. В результаті вже надрукований об’єкт при нагріванні розширюється, зберігаючи свою первісну форму.
Одна з ключових проблем нового матеріалу – це низька в порівнянні з полістиролом міцність. Однак навіть в такому вигляді об’єкти можуть використовуватися як плавучі засоби, аеродинамічні поверхні або модулі для космонавтів, що розширюються. Для доведення ефективності нової технології наводиться експеримент, коли після розширення іграшковий човен став здатним витримувати в 20 разів більшу вагу, ніж в початковому стані.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас