Глава МВФ повідомила, коли світова економіка відновиться після пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ повідомила, коли світова економіка відновиться після пандемії

Світ
1810
Світова економіка відновиться після пандемії COVID-19 мінімум через три роки, повідомила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва.
За її словами, найбільший шок вже минув, а 170 країн в березні показали економічне падіння.
Але разом з тим, оскільки пандемію ще не подолано, квітневий прогноз МВФ щодо падіння економіки може бути ще переглянутий в гіршу сторону (у фонді очікували падіння в 3%). Але все ж у фонді прогнозують часткове відновлення світової економіки вже в 2021 році.
“Без наявного медичного рішення, на жаль, деякі економіки можуть пережити більш негативні сценарії. Непевність щодо поведінки вірусу робить горизонт прогнозів розпливчастим”, – заявила Георгієва.
Фонд також нарощує кількість програм для підтримки економік країн, що розвиваються, і розглядає можливість списання боргів для найбідніших країн.
“Витрачайте, скільки можете, а потім витрачайте трохи більше на лікарів, медсестер і вразливі верстви населення у вашій країні”, – уклала вона.
На сьогоднішній день такі великі організації, як Goldman Sachs, Oxfam і AFL-CIO закликають МВФ виділити на підтримку країн з низьким і середнім рівнем доходу $3 трлн, але Георгієва в цьому питанні сильно залежна від США, оскільки саме Штати є найбільшим акціонером фонду.

Довідка Finance.ua:

  • Financial Times повідомила, що Східна Європа легше переживе нову економічну кризу, ніж Захід. Посткомуністичні країни, які приєдналися до Євросоюзу в 2004 і 2007 роках, можуть навіть отримати вигоду від змін в мережах поставок після пандемії. ЄБРР очікує, що економіки Центральної Європи і Балтії за підсумками року скоротяться на 4,3%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас