День фінансів, 15 травня: "часткова" індексація пенсій, "дитяча картка" monobank, план на 500 тис. вакансій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 травня: "часткова" індексація пенсій, "дитяча картка" monobank, план на 500 тис. вакансій

5067
П’ятниця, 15 травня. Карантин “б’є по гаманцях”: купувати авто стали рідше, а заявку на допомогу для дітей подали вже 19 тис. ФОП.
Допомога ФОП… На дітей. В Україні почали призначати допомогу на дітей віком до 10 років фізичним особам-підприємцям. Заявки подають ФОП першої та другої групи. У Мінсоцполітики зазначили, що послугою вже скористалися понад 19 тис осіб. Нагадаємо, розмір допомоги становить від 1779 грн до 2218 гривень.
До речі, в monobank не так давно з’явилася “дитяча картка”, в якій вже можна збирати гроші в “банку” і виводити кешбек від 60 гривень.
День фінансів, 15 травня: "часткова" індексація пенсій, "дитяча картка" monobank, план на 500 тис. вакансій
В окремому матеріалі ми вирішили розповісти всі деталі про “дитячу картку” monobank, як її оформити, і чи варто це робити. 👇

Картка для клієнтів до 16 років від monobank 💳

Пенсії проіндексували. Але не всім. Як повідомила заступник начальника Головного управління ПФ Олена Бойко, не були підвищені пенсії тим, у кого середня константа вища, ніж передбачено урядовою постановою. Якщо досі такий показник становив 4404 гривні, збільшивши його на 11%, середній став складати 4778 гривень. У тих пенсіонерів, які виходили на пенсію в 2019 році, показник вищий, і за такими справами перерахунок не проведено.
План на 500 тисяч вакансій. Уряд розпочав реалізацію плану зі створення 500 тисяч вакансій для українців. Чиновники проаналізували ситуацію, в яких секторах найбільші виклики і в яких галузях реально створити робочі місця. У Мінекономіки зазначили, що 216 900 створених робочих місць вже профінансовані і не потребують додаткових коштів. У яких же галузях уряд пропонує роботу, дивіться тут.
Пільговий період на оплату комуналки в Києві продовжили. Сьогодні мер Києва Віталій Кличко заявив, що знижка 10% на оплату комунальних послуг діятиме до кінця карантину. За його словами, до пандемії знижка 10% діяла тільки для тих, хто заплатить до 20 числа місяця, зараз ця знижка діє для всіх, хто сплатить до кінця місяця.
Тільки 2 “єврономери”. За даними Державної митної служби, з початку цього року розмитнили лише два автомобілі з іноземною реєстрацією. Середня митна вартість транспортних засобів становить 1 926 дол.
Продажі нових машин у порівнянні з минулим роком також просіли на 5%. Яким авто віддають перевагу українці: дизель, бензин чи гібрид, розповідає Укравтопром.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас