Укрпошта продає непрофільні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта продає непрофільні активи

Фондовий ринок
847
Укрпошта виставила на продаж перші 30 об’єктів (177 одиниць), що не використовуються у господарській діяльності підприємства. Їх перелік є на сайті Укрпошти.
Про це повідомила пресслужба компанії.
Це перша частина об’єктів із тих, що Укрпошта буде продавати. Їх загальна стартова ціна відповідно до незалежної оцінки становить 82,6 млн грн. На другому етапі державна компанія виставить на продаж ще 62 об’єкта, вартість яких оцінена у 189 млн грн.
Продаж нерухомості, що не використовується у господарській діяльності Укрпошти, здійснюватиметься через електронну торгову систему “ProZorro. Продажі”.
Попередньо проведено незалежну оцінку ринкової вартості 30 об’єктів, а в подальшому проводитиметься оцінка інших об’єктів, що продаватиме Укрпошта. Компанію-переможця, що надає ці послуги державному підприємству, було обрано через відкриті торги в системі електронних закупівель Prozorro серед 12 компаній-учасників. Згідно з укладеною угодою компанія протягом одного кварталу здійснює незалежну оцінку до 300 інвентарних номерів (одиниць) нерухомості.
Серед перших лотів, що виставила Укрпошта на продаж, — одним лотом йдуть дві поруч розташовані турбази в Києві у «Конча-Заспі», а ще турбази на узбережжі Азовського моря – в с. Ялта на Донеччині та в Бердянську, передмісті Дніпра та в Чернігівській області, а також виробничі приміщення у Львові біля залізничного вокзалу, приміщення у м. Боярка.
Загалом Укрпошта проведе незалежну оцінку 801 об’єкта нерухомого майна (окрім земельних ділянок), що не використовуються в господарській діяльності компанії.

Довідка Finance.ua:

  • Укрпошта першою серед держкомпаній приєдналася до системи електронних аукціонів ProZorrо.Продажі та частину нерухомості вже успішно здає в оренду – минулого року отримано 69 млн грн доходу, а в 2018 році — 32 млн грн, а в 2017 році — лише 14 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас