Huawei запатентувала нову технологію розміщення камер під дисплеєм (патент) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei запатентувала нову технологію розміщення камер під дисплеєм (патент)

Технології&Авто
426
Встановлення модуля фронтальної камери під поверхню дисплея смартфона розглядають відразу кілька виробників. Втім, готові рішення такого типу ще не з’явилися на ринку через необхідність доопрацювання технології.
Власний варіант “невидимої” фронталки розробила компанія Huawei – в базі даних китайського регулятора CNIPA з’явився документ з описом відповідної технології, розповідає Gizchina.
Конструкція передбачає спеціальну пластину з RGB-світлодіодами, розташовану між селфі-камерою та захисним склом – вона здійснює проєкцію випромінювання в область екрану, де встановлений датчик. Змішання спектрів, кероване електронікою гаджета, дозволяє відобразити на дисплеї необхідний колір.
Huawei запатентувала нову технологію розміщення камер під дисплеєм (патент)
Модуль переломлює зображення таким чином, що воно потрапляє саме в область, де розміщена фронталка. Таким чином компанії вдалося домогтися природного перенесення кольорів на дисплеї і високого рівня яскравості і контрастності, роблячи присутність сенсора під склом практично непомітним. У момент зйомки ділянка над камерою, ймовірно, ставатиме прозорою.
Очікується, що до кінця року представити перші пристрої, фронтальні камери яких будуть приховані під дисплеєм, планують відразу кілька виробників смартфонів.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас