Зеленський підписав закон про скасування адмінстягнення у вигляді штрафних балів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про скасування адмінстягнення у вигляді штрафних балів

Казна та Політика
657
Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №2809 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів”.
Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.
Документом передбачається виключити з Кодексу України про адміністративні правопорушення норми з приводу дії адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.
Зокрема, пропонується виключити з КУпАП такі норми:
  • пункт 21 частини першої статті 24 (види адміністративних стягнень);
  • частину другу статті 27 (штраф), згідно з якою штраф за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено на громадянина після використання ним балів, передбачених статтею 27-1 цього кодексу;
  • статтю 271 (Штрафні бали);
  • в абзаці другому частин першої та другої статті 122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) виключаються слова і цифри “або 50 штрафних балів”.
На сьогоднішній день кожному водієві, який має право управління транспортним засобом, щорічно з початку року (з дня отримання права керування транспортним засобом) і до кінця року нараховується 150 балів.
У разі фіксації правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який скоїв правопорушення, віднімається кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею.
З прийняттям цього закону штрафи потрібно буде оплачувати грішми.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас