Суд відклав розгляд справи Суркіси vs ПриватБанк на червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відклав розгляд справи Суркіси vs ПриватБанк на червень

Фондовий ринок
252
Верховний Суд переніс розгляд справи про націоналізацію 1 млрд грн вкладів родини Суркісів у ПриватБанку на 15 червня.
«Велика Палата Верховного Суду узгодила дату наступного засідання у справі №826/20221/16 за позовом І. Суркіса, Г. Суркіса, Р. Суркіса, С. Суркіс, М. Суркіс та П. Ковалик до Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізосіб, уповноважених осіб Фонду на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ «КБ «Приватбанк», ПАТ «КБ «Приватбанк», Міністерства фінансів та ПАТ «Укргазбанк» про визнання протиправними та скасування рішень, поворот їх виконання», – повідомляє пресслужба суду.
Згідно з рішенням, засідання Верховного Суду відбудеться 15 червня 2020 року о 10:30.
Раніше НБУ повідомляв, що розгляд справи щодо законності списання депозитів родини Суркісів на 1 млрд грн під час націоналізації ПриватБанку продовжиться 18 травня.
Нагадаємо, що попереднє засідання Верховного Суду у цій справі було скасоване через тиск на суддів з метою ухвалення рішення на користь однієї зі сторін у справі ПриватБанку.
Зокрема під час розгляду справи в день судового засідання в соцмережах та ЗМІ поширювалась інформація, спрямована на підрив авторитету судової влади.
Суркіси намагаються довести в у судах, що не є пов’язаними з ексвласниками ПриватБанку особами. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У рамках цієї процедури, кошти на їх рахунках у ПриватБанку були стягнуті на користь держави.
Від рішення у цій судовій справі залежить, чи має державний ПриватБанк виплатити кошти особам, пов’язаним із ексвласником банку Ігорем Коломойським.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас