SpaceX випробувала двигун Raptor вогнем (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX випробувала двигун Raptor вогнем (відео)

Технології&Авто
526
Повномасштабний прототип корабля SpaceX Starship успішно пройшов випробування двигуна. Тест проходив протягом 4 секунд. Приблизно через 90 хвилин після випробування засновник SpaceX Ілон Маск підтвердив, що тест пройшов успішно, заявивши: “Starship SN4 пройшов випробування вогнем”.
Тест відбувся у вівторок ввечері за місцевим часом в Техасі (в середу о 4:57 за Києвом), після успішного випробування на герметичність прототипу 26 квітня. Інженери тепер переглядають дані, перш ніж проводити ще один статичний вогневий тест або невеликий “стрибок”. В кінцевому підсумку, якщо цей апарат витримає додаткові випробування, він може зробити 150-метровий політ.
Це випробування також відбулося менш ніж через тиждень після того, як NASA уклало з SpaceX контракт на 135 мільйонів доларів на розробку Starship як “місячного корабля” – транспортного засобу для перевезення вантажів і екіпажу з місячної орбіти на поверхню і назад. Хоча Starship є найбільш амбітним з трьох кораблів, які NASA розглядає в рамках своєї програми Artemis, він також є єдиним повномасштабним прототипом, який активно тестують.

Ракета на майданчику в Техасі не є повною конфігурацією Starship, не має носового конуса, закрилків і інших функцій, необхідних для польоту. Проте, він включає в себе основну частину транспортного засобу, в тому числі резервуар з рідким метаном і рідким киснем. Ці компоненти є найбільш складними частинами ракети для контролю, і їх випробування статичним вогнем є фінальним випробуванням.
В рамках свого швидкого ітеративного процесу проектування SpaceX вже зібрала SN5, наступний прототип Starship. Він цілком може літати вище, ніж SN4, надаючи інженерам SpaceX все більше даних.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас