Коломойський планує співпрацю з Портновим щодо ПриватБанку в ЄСПЛ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський планує співпрацю з Портновим щодо ПриватБанку в ЄСПЛ

Фондовий ринок
477
Колишній власник ПриватБанку, олігарх Ігор Коломойський після ухвалення банківського законопроєкту планує звертатися до Європейського суду з прав людини і співпрацювати у цьому питання з колишнім затупником глави Адміністрації президента часів Януковича, юристом Андрієм Портновим.
Про це Коломойський розповів у коментарі hromadske.
«Коли ухвалять закон (банківський — ред.), тоді вже буду звертатися. Ми обговорювали так, побіжно. Чому до нього? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав, ще у нього були клієнти в його адвокатському об’єднанні і він все виграв», — сказав Коломойський.
За його словами, ухвалення так званого «антиколомойського закону» на деякий час віддаляє його судову боротьбу за ПриватБанк в Україні, але відчиняє двері до Європейського суду з прав людини:
«Тобто, мене пограбували, цей закон («антиколомойський» — ред.) закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості на відновлення справедливості вичерпані і я можу звертатися до Європейського суду. Портнов, до речі, з цього приводу зробив коментар якось. Напевно я до нього звернусь, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вирок Європейського суду, що націоналізація була незаконною, треба все повернути. І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками минулої у цьому питанні», — пояснив олігарх.
Раніше у коментарі hromadske Ігор Коломойський назвав антиконституційним законопроєкт про банки та прокоментував можливість оголошення йому підозри у справі щодо ПриватБанку.
Зазначимо, що ухвалення банківського закону є ключовою вимогою, яку Міжнародний валютний фонд поставив Україні для підписання кредитної програми на 5-8 мільярдів доларів. Раніше серед вимог було також ухвалення закону про ринок землі, який Рада схвалила у другому читанні 31 березня.
Розгляд земельного закону депутати також намагалися затягнути, внісши численні правки (загалом 4018 правок). Через це закон Рада розглядала майже 2 місяці.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас