Tesla має намір стати постачальником електроенергії в Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla має намір стати постачальником електроенергії в Великобританії

Енергетика
502
Компанія Tesla подала заявку на отримання ліцензії, що дозволяє здійснювати поставки електроенергії на території Великобританії. Це означає, що в майбутньому технологія акумуляторного зберігання енергії Powerpack може стати доступна в Великобританії, як це вже було зроблено раніше в Австралії.
Крім того, Tesla може запропонувати використання платформи Autobidder, яка дозволить постачальникам енергії, видобутої з відновлюваних джерел, об’єднуватися і вести спільний бізнес.
На даному етапі компанія не розкриває своїх планів щодо будівництва великомасштабної станції Powerpack в країні, але технологія зберігання енергії в літій-іонних акумуляторах може виявитися корисною в цьому регіоні. Наразі близько 40% споживаної в Великобританії електроенергії генерується з відновлюваних джерел, в тому числі сонця і вітру. Технологія Tesla може сприяти згладжуванню розривів у генерації в хмарні і безвітряні дні, зменшуючи рівень забруднення навколишнього середовища і знижуючи витрати споживачів. Tesla вже створила кілька установок Powerpack в Великобританії, але нічого порівнянного за масштабами з австралійською станцією поки побудовано не було.
Tesla також може планувати розгортання нової платформи Autobidder в Великобританії. Платформа об’єднує в собі технології машинного навчання і хмарну платформу компанії для оптимізації ресурсів енергосистем, включаючи акумулятори, які генерують установки і розподільну інфраструктуру.
Представники Tesla поки утримуються від коментарів щодо планів розвитку компанії у Великобританії в разі, якщо вона отримає ліцензію, яка дозволить здійснювати поставки електроенергії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас