Без українців економічне зростання Польщі було б нижчим - прем'єр-міністр Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без українців економічне зростання Польщі було б нижчим - прем'єр-міністр Польщі

Казна та Політика
396
Зафіксоване в Польщі протягом декількох років динамічне економічне зростання було б нижчим без працевлаштованих у цій країні громадян України, зазначив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.
“Ми пам’ятаємо також про громадян України, які проживають і працюють у Польщі. Вони є важливим суб’єктом, без якого зафіксоване у нас протягом декількох років динамічне економічне зростання було б нижчим. Сьогодні українці, які перебувають у Польщі, не повинні хвилюватися про легальність свого перебування. Документи, термін дії яких закінчився в період стану епідемічної загрози або стану епідемії, були продовжені до 30 днів після його закінчення в Польщі”, – сказав Моравецький в статті “Солідарність і амбіція”, опублікованій на сайті “ZN” у вівторок.
Він зазначив, що зараз у Польщі проживає близько мільйона громадян України, а, за українськими даними, у зв’язку з пандемією 175 тис. українців вирішили повернутися на батьківщину.
“Українці, які залишилися в Польщі, часто продовжують працювати і передають фінансову підтримку своїм сім’ям в Україні. За даними Світового банку, перекази в Україну в 2019 році досягли $16 млрд. Значна частина цієї суми надійшла з Польщі. У зв’язку з цим мій уряд видав розпорядження консульствам Польщі в Україні відновити прийом заяв на отримання робочої візи. Тисячі громадян України зможуть відновити роботу в Польщі”, – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас