У світі рекордно подорожчало перевезення нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі рекордно подорожчало перевезення нафтопродуктів

Енергетика
730
Фрахт нафтових танкерів рекордно подорожчав через використання суден для зберігання нафтопродуктів, пише The Wall Street Journal.
Згідно з індексом Baltic Clean Tanker, тарифи на перевезення нафтопродуктів підскочили втричі з початку березня. Минулого тижня індекс підскочив до рекордного рівня.
Видання нагадує, що через пандемію були істотно обмежені обсяги автомобільних і авіаперевезень. В результаті падіння попиту на нафту впала і її вартість, при цьому тарифи на її зберігання і транспортування збільшилися.
“Брак резервуарних потужностей на землі, надлишок пропозиції і падіння глобального попиту призвели до того, що нафта і нафтопродукти зберігаються на воді. Ми бачимо рекордні тарифи на фрахт суден за деякими напрямками”, – зазначає глава Simpson Spence Young Клер Грірсон.
За його словами, минулого тижня вартість фрахту нафтотанкерів на маршрут з Перської затоки до Японії становила майже $170 тис на добу, що є рекордним рівнем. При цьому в березні цей маршрут обходився в $17 тис на добу.
Зазначається, що трейдери використовують падіння цін на нафту, скуповуючи сировину, щоб потім перепродати дорожче. Для зберігання використовують нафтотанкери, фрахтуючи їх на далекі маршрути.
У свою чергу, зростання вартості резервуарних потужностей, а також фрахту нафтотанкерів, чинить тиск на нафтовий ринок, штовхаючи вниз ціни ф’ючерсів на нафту з найближчою датою виконання. Така динаміка минулого місяця вже призвела до падіння ціни травневих ф’ючерсів на нафту WTI до від’ємного рівня вперше в історії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас