Від початку року іноземні інвестори вивели з державного боргу України $200 млн — Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від початку року іноземні інвестори вивели з державного боргу України $200 млн — Нацбанк

Фондовий ринок
2781
Залишки облігацій внутрішньої державної позики, які знаходяться в інвестиційних портфелях іноземних інвесторів, скоротилися на 200 мільйонів доларів.
Такі дані наводяться в Інфляційному звіті Національного банку України.
Відплив інвестицій іноземців з державних облігацій України відбувався переважно у березні-квітні 2020 року, в той час, як у січні та лютому інвестиції іноземців у державний борг України, навпаки, зростали.
Це зумовило те, що протягом березня-квітня ОВДП у власності іноземців стало на 0,6 мільярда доларів менше, хоча від початку року ця сума склала лише 200 мільйонів доларів.
«Панічні настрої, що охопили світові фінансові ринки та призвели до масштабного відпливу капіталу з країн, що розвиваються, позначилися й на функціонуванні вітчизняного фінансового ринку. Додатково ці тенденції були підсилені внутрішньою невизначеністю через перестановки в уряді», — йдеться у звіті Нацбанку.
Там констатують, що ставки за державним боргом від початку року зросли, що призведе до збільшення видатків держави на обслуговування боргів у майбутньому. Водночас, попит на інвестиції у державний борг України від початку карантину скоротився.
Приплив іноземних інвестицій в облігації держави був одним з ключових чинників посилення курсу гривні у 2019 році.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас