День фінансів, 30 квітня: допомога від держави при частковому безробіттю, головні умови для заробітчан, життя в Швеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 квітня: допомога від держави при частковому безробіттю, головні умови для заробітчан, життя в Швеції

894
Четвер, 30 квітня. Перед Днем трудящих з’ясували багато моментів для тих, хто звик працювати, заробляти і розпоряджатися своїми коштами:
Звільнення ФОПів від ЄСВ. Фізичних осіб-підприємців пропонують звільнити від сплати єдиного соціального внеску за травень 2020 року. Відповідний законопроект Рада ухвалила в першому читанні 30 квітня. Законопроєктом також продовжується строк мораторію на перевірки бізнесу. Депутати відмовилися голосувати за закон в цілому, проте скоротили строк подання поправок до нього. Це дозволить розглянути цей законопроєкт у другому читанні швидше.
Фінансові побоювання українців. Багато українців втратили роботу під час карантину, що позначилося на їхньому добробуті. У фінансовому плані найбільші побоювання викликають у людей девальвація гривні (55% опитаних), проблема безпеки платежів, рахунків і транзакцій (40%), банкрутство банків (33%), проблеми зі зняттям готівки в банкоматах і ​​нездатність виплатити борги/кредити (по 32%). Такі результати дослідження Kantar online TRACK, проведеного 16-21 квітня.
Фінмоніторинг і 5 відповідей від НБУ. 28 квітня запровадили оновлені вимоги до переліку інформації про платника та одержувача, яка має супроводжувати переказ коштів. У Нацбанку надали відповіді на п’ять найактуальніших питань з цього приводу.
Про фінанси, а саме про сервіс «Домашні Фінанси». Шановні користувачі сервісу, змушені повідомити не надто приємну звістку. Після гарячих обговорень і суперечок ми ухвалили рішення припинити підтримку проєкту “Домашні Фінанси” вже з 1 травня 2020 року. А з 1 січня 2021 року сервіс повинен повністю припинити роботу.
День фінансів, 30 квітня: допомога від держави при частковому безробіттю, головні умови для заробітчан, життя в Швеції
Ринок диктує свої умови… Дякуємо за те, що багато років ви довіряли “Домашнім Фінансам” і рекомендуємо звернути увагу на кілька схожих сервісів.
Часткове безробіття. Як отримати допомогу від держави. Кількість безробітних з кожним днем карантину в Україні тільки збільшується. Зазвичай Центр зайнятості протягом трьох робочих днів після подання роботодавцем відповідних документів ухвалює рішення про надання допомоги з часткового безробіття в період карантину. Щоб отримати допомогу, вам знадобляться такі документи.
Як змінилися суми та обсяги мікрокредитів під час карантину. На карантині мікрофінансові організації почали знижувати ризики, відповідно, знизилися і середні суми кредитів. Про це розповів керівник маркетингу та комунікацій PSP Platon Гела Слюсарчук під час вебінару FinUpdate – випуск 3: Ринок МФО: Продовження. Якщо порівняти середні суми кредитів в період до карантину і зараз, то вони знизилися на 30%.
Умови для роботи українців за кордоном. У Кабміні назвали головні умови для заробітчан, які планують їхати на сезонні заробітки до Європи. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, головною умовою є легальне працевлаштування строком від 3 місяців, а також дотримання соціальних гарантій та умов праці.
Якщо ви зібралися або просто давно мрієте пожити в Швеції – скористайтеся досвідом однієї українки, яка останні 10 місяців живе в Мальме – адміністративному центрі південної частини Швеції. Стаття вже на Finance.ua:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас