Кабмін схвалив закон про механізм надання кредитів малому бізнесу під держгарантії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив закон про механізм надання кредитів малому бізнесу під держгарантії

Кредит&Депозит
1177
Кабінет міністрів на своєму засіданні підтримав законопроект, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії (на портфельній основі).
Про це повідомляє глава уряду Денис Шмигаль в Telegram-каналі.
“Уряд підтримав проект закону, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії (на портфельній основі). Якщо підприємець не зможе показати “дохід”, адже не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти. Гарантом виступить держава… Сподіваюсь, що Верховна Рада якнайшвидше підтримає законодавчі зміни”, – сказано у повідомленні.
Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планує доповнити програму кредитування малого і середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%».
Як планують розширити програму:
  • додати кредитування оборотного капіталу (до 3 млн грн, під 3% річних, терміном до 2 років);
  • додати кредити на рефінансування (до 3 млн грн, під 0% річних до 31 березня 2021 року і терміном до 5 років).

Довідка Finance.ua:

  • Кличко пояснив, як місто підтримає бізнес: київським підприємцям компенсуватимуть 50% процентної ставки за кредитним договором. За словами мера, завдяки такій співпраці міста і Фонду розвитку підприємництва, відсоткова ставка для позичальника становитиме 6,5%.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас