НАЗК з часу перезапуску виявило недостовірне декларування на майже 900 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК з часу перезапуску виявило недостовірне декларування на майже 900 млн грн

Казна та Політика
276
За сто днів з початку перезапуску роботи Національне агентство з питань запобігання корупції виявило декларування недостовірних відомостей на майже 900 млн грн, а також було розпочато роботу зі створення е-реєстру звітів політичних партій.
Про це НАЗК повідомило у своєму Telegram-каналі.
“До правоохоронних органів передано матеріали щодо декларування недостовірних відомостей на майже 900 млн грн. Виявити ці порушення вдалося завдяки перегляду всіх матеріалів повних перевірок, які були завершені до вересня 2019 року, проте кінцеві рішення за їх результатами не прийняті”, — йдеться у повідомленні.
Також повідомляється, що розпочато роботу зі створення е-реєстру звітів політичних партій. Тож, електронний реєстр має стати доступним для користувачів уже з 16 липня 2020 року. Наразі тривають роботи з розробки програмного забезпечення, визначення необхідного обладнання та кібербезпеки майбутнього Реєстру.
Також вказано, що декларації високопосадовців СБУ можна буде знайти в е-реєстрі. Також розвідники та інші окремі категорії осіб будуть декларуватися за спеціальними порядками, розробленими НАЗК у співпраці з низкою правоохоронних органів, серед яких СБУ, ДБР, Національна поліція та Управління державної охорони. Ці спеціальні порядки дозволять безпечно зберігати та перевіряти ці декларації, додали в Агентстві.
“Створено кращі умови для декларування. Зокрема, ми запустили “гарячу лінію” для декларантів та портал “Декларуйся 2020”, переглянули технічні вимоги для окремих полів декларації та надали роз’яснення на 150 найпопулярніших питань щодо застосування положень Закону України “Про запобігання корупції”, – вказали у НАЗК.
Усунено перешкоди для проведення прозорого конкурсу до Громадської ради при НАЗК. А також спрощено процедуру подання документів та забезпечено прозорість допуску громадських об’єднань і кандидатів до конкурсу. Сам конкурс оголосять вже найближчим часом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас