"Поки ціни низькі": у ЄС вважають, що Рада має розглянути законопроєкт про запаси нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Поки ціни низькі": у ЄС вважають, що Рада має розглянути законопроєкт про запаси нафти

Казна та Політика
967
Європейська Комісія вважає, що в умовах зниження світових цін на енергоресурси Україні варто активізувати роботу над законопроектом про створення мінімальних запасів нафти й нафтопродуктів (МЗНН) і щонайшвидше скерувати документ на розгляд Верховної Ради.
Про це заявив керівник групи підтримки України з питань енергетики та навколишнього середовища ЄК Торстен Воллерт, передає Інтерфакс-Україна.
“ЄС підтримував розробку законопроекту про створення національних резервів нафти і нафтопродуктів. Цей законопроект, я думаю, готовий. Колись він пройшов схвалення міністерства, і нині, за моєю інформацією, він лежить у Кабміні.
Мені здається, що наразі було б важливо для енергобезпеки країни, актуалізувавши за необхідності цей законопроект, внести його до Верховної Ради, щоб вона могла швидше розглянути це важливе питання, доки ціни на нафту низькі”, – сказав він, виступаючи в четвер на організованій Європейською бізнес асоціацією онлайн-зустрічі.
Як повідомлялося, робота над новим законопроектом про МЗНН, ухвалення якого дало б старт процесу формування запасів, а також проектам із розвитку відповідної інфраструктури, триває протягом останніх декількох років.
Угода про асоціацію з ЄС передбачає для України зобов’язання згідно з директивою 2009/119/ЄС сформувати до 2023 року і підтримувати мінімальний запас нафти і нафтопродуктів на випадок надзвичайних ситуацій. Резерв, який Україна має забезпечити, еквівалентний 90 діб чистого імпорту або 61 добі середньодобового споживання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас