Експерт назвав розмір зарплати, щоб українці не їхали на заробітки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав розмір зарплати, щоб українці не їхали на заробітки

Особисті фінанси
224955
Обіцянки уряду про дешеві кредити не втримають заробітчан. Більшість тих, хто повернувся під час карантину вимушено, поїдуть назад за кордон.
Про це сказав у коментарі Gazeta.ua президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
“95 відсотків українців ніколи не задумуються над тим, щоб відкрити власну справу. Та й відкривати ресторани й бари, як рекомендує міністр економіки, неперспективно. В українців немає грошей, щоб витрачати на походи в ресторан. Відповідно, цей бізнес не окупиться”, – пояснює експерт.
Нещодавно соціологічна група “Рейтинг” провела опитування 19 400 людей в 24 містах. 61% молоді від 18 до 29 років думають про те, щоб поїхати на заробітки за кордон. У віці від 39 до 49 років кожен другий хоче поїхати заробляти за кордоном. 45% всіх опитаних на запитання: “Чому ви хочете поїхати за кордон?” – відповіли, що не мають достатньо грошей на нормальний рівень життя.
“Ніхто не має права втримувати українців, бо тим самим уряд порушує свободу пересування громадян. І ці намагання можуть закінчитися відставкою уряду. Втримати заробітчан зможе тільки зростання економіки. Більшості достатньо заробляти 600 доларів, аби залишитися в Україні. Але сьогодні немає такої зарплати. Медіанна зарплата по всіх регіонах становить 7600 гривень. Аби залишити українців удома, їм треба платити 18 тисяч гривень, з урахуванням нового курсу долара. В умовах економічної кризи зробити це неможливо”, – пояснив експерт.

Довідка Finance.ua:

  • Українцям пропонуватимуть роботу на період карантину з оплатою праці до 8 тис. гривень.
  • В Україні запустять кредитні програми, в тому числі іпотечні, щоб допомогти заробітчанам, які через пандемію коронавірусу повернулися до країни.
  • Раніше Президент розповів про нову державну програму для всіх українців, які проживають за кордоном. Нова державна програма Повертайся і Залишайся, перший етап програми – доступні кредити для власної справи.
  • Також Зеленський закликав уряд розробити механізм, який дозволить усім заробітчанам залишитися працювати в Україні після закінчення карантину. За його словами, в цьому контексті знаковим є продовження програми Велике будівництво. Тисячі кілометрів нових доріг та інфраструктурні об’єкти дадуть той необхідний імпульс для економічного розвитку та створять нові робочі місця.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас