День фінансів, 23 квітня: зниження облікової ставки, "нові гроші" заробітчанам, мільярди на "президентську" тисячу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 квітня: зниження облікової ставки, "нові гроші" заробітчанам, мільярди на "президентську" тисячу

1197
Четвер, 23 квітня, можна назвати днем ​​низьких %.
Облікова ставка вже 8%. Але і це не межа. Сьогодні НБУ знизив облікову ставку з 10% до 8%. У Нацбанку повідомляють, що, як і більшість країн, Україна опинилася в ситуації, коли економіка потребує суттєвої підтримки через зниження показників ділової активності, споживання і зайнятості населення, тому НБУ продовжив пом’якшення монетарної політики і знизив облікову ставку. Крім того, очікується подальше зниження облікової ставки до 7% протягом цього року. Подивимося.
День фінансів, 23 квітня: зниження облікової ставки, "нові гроші" заробітчанам, мільярди на "президентську" тисячу
Зниження % ставок за депозитами поки призупиняється. Також Нацбанк в щотижневому огляді банківської системи зазначив, що через відтік грошей українців з банківської системи після початку карантину, банки призупинили зниження ставок за депозитами. Так, в березні термінові гривневі кошти населення зменшилися на 2,5%, а валютні (в доларовому еквіваленті) – на 4,0%. Однак уже в квітні відтік грошей українців із банків припинився, а обсяг депозитів у банківській системі зріс на 1,4%.
Поки невисокий % того, що всі об’єкти «Укрбуду» все ж добудують. З 23-х об’єктів Київміськбуд прийняв тільки 5 житлових комплексів і фактично припинив приймання інших об’єктів. Більше того, справа стосовно «Укрбуду» стоїть на місці. Про це заявляють інвестори будівельної компанії. З їхніх слів, чиновники ігнорують рішення Президента щодо «Укрбуду», тому люди знову змушені звертатися до Зеленського. Інвестори просять забезпечити виконання обіцянки і допомогти в знятті штучних обмежень, які встановлюють представники органів влади взагалі і окремі чиновники зокрема. Створено спеціальну петицію.
“Нові гроші” під 3%. В уряді анонсували програму пільгових кредитів “Нові гроші” зі ставкою до 3%. Також буде діяти відстрочка сплати “тіла” кредиту і, можливо, кредитних канікул по відсотках. За словами прем’єр-міністра, програма буде розрахована на людей, які повернулися з-за кордону, і хто хоче утримати робочі місця в бізнесі.
Свій невеликий % доплати до пенсії отримають і пенсіонери. Для цього Пенсійний фонд спрямував 9,9 млрд гривень на виплату одноразової допомоги пенсіонерам в розмірі 1000 грн. Ті пенсіонери, які отримують пенсії на рахунки в банках, доплату отримають не пізніше 24 квітня. А тим, хто отримує пенсії через пошту, листоноші повинні доставити доплату протягом 5 календарних днів.
Який % того, що бензин буде коштувати 15 грн? На YouTube-каналі Finance.ua вийшло нове відео з нашим фінансовим експертом. Олексій Козирєв розповість, чим загрожує продовження карантину до 11 травня для економіки України і її громадян, що відбувається на нафтовому ринку і чи варто очікувати бензин по 15 грн. А також незмінно дасть свій прогноз курсу на наступний тиждень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас