У IBM знову почала падати виручка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У IBM знову почала падати виручка

Фондовий ринок
418
У IBM знову почала падати виручка, про що свідчить фінансова звітність за перший квартал. Бізнес компанії був підірваний пандемією коронавірусу COVID-19.
За підсумками перших трьох місяців 2020 року IBM виручила 17,57 млрд доларів, що на 3,4% менше, ніж роком раніше. Чистий прибуток у порівнянні цих відрізків часу зменшився з 1,59 до 1,18 млрд доларів.
У жовтні-грудні 2019 року виручка IBM збільшилася після п’яти кварталів падіння поспіль. Чистий прибуток корпорації піднявся майже вдвічі.
На скоригованій основі прибуток IBM в першій чверті 2020 року виявився на рівні 1,84 долара на акцію, що перевищує середній аналітичний прогноз в 1,8 долара. Що стосується виручки, то її на Уолл-стріт передбачали на рівні 17,62 млрд доларів, передає телеканал CNBC.
“Якщо дивитися на перший квартал, то протягом лютого показники були на рівні наших очікувань, – каже фінансовий директор IBM Джеймс Кавано (James Kavanaugh). – Однак з настанням березня ситуація з коронавірусом, яка призвела до соціального дистанціювання, стала більш масштабною. Як і слід було очікувати, ми побачили помітні зміни в пріоритетах клієнтів”.
Через невизначеність, викликану пандемією коронавірусу, компанія відкликала прогноз на поточний рік. Раніше IBM очікувала за підсумками 2020 року скоригований прибуток у розмірі не менше 13,35 долара на акцію. Аналітики прогнозували в середньому 11,73 долара на акцію.
“Компанія перегляне цю позицію на основі ясності щодо макроекономічного відновлення в кінці другого кварталу”, – йдеться в повідомленні IBM.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас